De beste biologische shampoo vind je hier

Waarom biologische shampoo beter voor je haar en hoofdhuid is.

Detox kuur

Biologische shampoo is vervaardigd van biologische grondstoffen en het is shampoo zonder sls, dus sulfaatvrije shampoo. Daarnaast is biologische shampoo de beste natuurlijke shampoo, deze is met liefde voor je gemaakt. Shampoo van biologische kwaliteit is ook beter voor je haar en hoofdhuid. Deze shampoo onttrekt geen vet aan je hoofdhuid en de kans dat je huid uitdroogt en schilferig wordt is aanmerkelijk kleiner dan de shampoo met sulfaten en parabenen. Biologische shampoo is mild voor huid en haar.

Net als de “gewone” shampoos is een organische shampoo ook geschikt voor gekleurd haar ( met henna bijvoorbeeld ) of met geverfd haar. Lees altijd wel de aanwijzingen op de verpakking. Je hebt vele soorten bio shampoo, bijvoorbeeld met rozemarijn, arganolie, lavendel, brandnetel, berkenblad, olijf, tea tree of groene thee. Je hebt ook diverse soorten shampoo met olijfolie en omega 3,6,9.

Daarnaast heb je een hele ayurvedische lijn, deze zijn onder ander te koop via de webshop van Rituals.com

Blokzeep Shampoo Bars banner

PS, alle organische shampoos zijn dierproefvrij. Ook als je een dierproefvrije shampoo zoekt, zit je met een biologisch geproduceerde shampoo goed.

Alle biologische shampoo is zonder SLS en SLES

Op zoek naar een shampoo zonder SLS?

Als je op zoek bent naar een sls vrije shampoo en de voorkeur geeft aan een natuurshampoo, bijvoorbeeld een kruidenshampoo met lavendel of brandnetel, koop dan een biologische shampoo.

Iedere biologische shampoo is met liefde voor de natuur en mens gemaakt en bevat geen sls.

Biologische en parfumvrije shampoo

Je hebt biologische shampoo die tevens parfumvrij is.

Er is een groot misverstand bij een grote groep mensen. Organische of biologische shampoo en ander bio haarverzorgingsproducten zijn niet per definitie parfumvrij.

Als je een parfumvrije en organische shampoo wilt kopen, moet je zoeken op de combi parfumvrij en met eco keurmerk. Op deze pagina parfumvrije shampoo, vertellen we welke merken cosmetica parfumvrij zijn. De beste parfumvrije en verantwoorde shampoos vind je bij de natuurlijke cosmetica merken Aubrey Organics en John Masters Organics.

Biologische en glutenvrije shampoo

Niet alle biologische shampoos zijn glutenvrij.

Als je een glutenvrije shampoo haarverf, conditioner of ander glutenvrij haarverzorgings product zoekt, mag je er niet van uitgaan dat iedere bio shampoo glutenvrij is of niet in aanraking is geweest met gluten. Het is wel zo dat de meeste duurzaam geproduceerde haarverzorgings producten helemaal glutenvrij zijn. Voor de shampoo geldt dit onder andere voor een aantal shampoos van Mukti Organics, Aubrey Organics, Maroccan Natural en Green Energie Organics.

Je kunt deze biologische en glutenvrije shampoos onder andere online bestellen bij De Groene Drogist, de specialist in natuurcosmetica.

Zie verder onze pagina glutenvrije shampoo.

Biologische shampoo voor droog haar

Welke organische shampoo is geschikt als je droog haar hebt.

Op iedere shampoo staat vermeld voor welk haartype deze geschikt is. Zo heeft Aubrey Organics bijvoorbeeld kamille shampoo voor droog haar en heeft het merk Eco Cosmetics een shampoo met mirte ontwikkeld voor droog en beschadigd haar. Earth Line heeft een vitamine E shampoo ontwikkeld welke geschikt is voor alle haartypen, dus ook voor droog haar. Daarnaast is deze shampoo zacht voor haar en hoofdhuid,

Men noemt zelf deze shampoo natuurzuiver en als je naar de ingrediƫnten kijkt dan zie je dat deze ecologische shampoo niet alleen vitamine E bevat maar ook bijvoorbeeld Aloa Vera, glucosiden, calendula, klitwortel, wortelextract en mirte.

Deze vitamine E shampoo van Earthline bevordert tevens de haargroei en zorgt voor gezond en glanzend haar. Daarnaast voorkomt deze Earth Line shampoo roos en hoef je niet achteraf een biologische anti roos shampoo te kopen.

Biologische shampoo voor gekleurd haar

Kan je ook een biologische shampoo kopen als je gekleurd haar hebt?

Je kunt ook een organische shampoo kopen als je haar gekleurd is. Wel is het zaak om de juiste shampoo te gebruiken, bijvoorbeeld als je je haar met henna kleurt.

De merken Mukti Organics, Aubrey Organics, Surya Brasil, Green Energy Organics en Green Energy Organics hebben eco vriendelijke shampoos ontwikkeld die ook geschikt zijn voor gekleurd haar.

Organische shampoo voor vet haar

Op zoek naar de beste organische shampoo voor vet haar?

Aubrey Organics, Apeiron, Naif en Eco Cosmetics hebben biologische shampoos die ook geschikt zijn voor vet haar. Zo heeft Aubrey Organics onder de naam “Aubrey Chia Shampoo” een parfum en sojavrije shampoo ontwikkeld die ook geschikt is voor vet haar. De shampoo met onder andere groene thee, vitamine E, grapefruit, rosemarijn en planten extracten is niet alleen een 100 % natuurlijke shampoo maar ook nog eens glutenvrij, dierproefvrije en geschikt voor veganisten.

Deze biologische shampoo is zeker niet goedkoop maar je doet lang met een inhoud van 325 milliliter en de omega 3 voedt je haar en maakt deze zijdezacht. Als je vet haar hebt en de beste biologische shampoo zoekt wilt je na gebruik geen andere shampoo meer.

Het is een van de vele fantastische natuurshampoos van Aubrey Organics.

Goedkope, biologische shampoo

Op zoek naar een goedkope, biologische shampoo?

Je kun de prijs van een goede den duurzaam geproduceerde shampoo niet vergelijken met een goedkope shampoo van bijvoorbeeld het Kruidvat, Etos, Hema. Daar koop je al een grote fles shampoo voor een 3 a 4 euro. Een biologische shampoo die Eco gecertificeerd is zeit in een heel andere prijsklasse. Toch zijn er ook relatieve goedkope biologische shampoos te koop.

Zo koop je bij Eco Cosmetics al een biologische shampoo met kiwi, zomerlinde voor een kleine 7 euro en heeft het merk Earth Line een vitamine E shampoo voor rond de 13,00 euro. Een bewijs dat een duurzaam geproduceerde shampoo ook relatief goedkoop kan zijn.

Je moet wel bedenken dat je een biologische shampoo met gecertificeerd eco keurmerk niet kunt vergelijken met een shampoo die grootschalig geproduceerd wordt.  Het gaat zeker ook bij bio shampoo om de prijs- en kwaliteitsverhouding en het resultaat.

Om dat te weten te komen, dagen we je uit eens een van de beste natuurshampoos uit te proberen. Je zult heel tevreden zijn over het resultaat.

Goldenrose Vegan Shampoo Banner