Blog

woensdag 27 december 2017
Urtekram
Tags: biologisch, dierproefvrij, gecertificeerd, kinder shampoo, natuur cosmetica, veganistisch, urtekram
Natuurcosmetica van Urtekram.

Urtekram is een natuur cosmetica merk met een zéér grote variatie aan producten.
Behalve natuurlijke en vegan shampoo heeft Urtekram ook natuurlijke en vegan lijn babyproducten zoals baby olie en zinkcreme, lippenbalsem, handcreme, bodyscrub en vele andere natuurlijke verzorgingsproducten.

Hier vind je alle producten van Urtekram.

Urtekram, méér dan diervriendelijke cosmetica.

Urtekram staat voor diervriendelijke cosmetica, vanzelfsprekend zijn de producten van Urtekram niet op dieren getest maar Urtekram gaat nog een paar stapjes verder. Utrekram is een echt diervriendekijke producent van diervriedelijke cosmetica want het hele assortiment van Urtekram is vervaardigd van plantaardige ingrediënten. Bij Urtekram staat respect voor dieren, het milieu en duurzaamheid voorop.

Alle natuurcosmetica van Urtekram is biologisch gecerctificeerd.

Biologische cosmetica is pas biologisch als het als zodanig gecertificeerd is. Alle cosmetica van Urtektam is biologisch. Ook de natuur cosmetica voor de heren, kinderen en baby's.  Omdat Urtekram begaan is met het milieu en de gezondheid van mensen, er worden geen milieuverontreinigende ingrediënten of grondstoffen gebruikt.  Alle verzorgingsproducten van Urtekram, ook hun biologische shampoos, zijn vrij van parabenen, sulfaten, siliconen, weekmakers en andere ongewenste grondstoffen. Daarom is volgens velen Urtekram de beste natuurcosmetica.

Waar kan je biologische shampoo van Urtekram kopen?

Als je op zoek bent naar shampoo van het merk Urtektram dan kan je deze onder andere in de natuurvoedingswinkel of natuur drogist kopen. Als je de Urtekram shampoo online wilt kopen.

Hier kan je de Urtekram Shampoo online bestellen.

Heeft Urtekram ook shampoo voor kinderen?

Urtekram heeft een zeer compleet assortiment natuurshampoor. Er is ook een specifieke kindershampoo. Deze kinder shampoo van Urtekram met goudsbloem extracten is veilig voor de huid en het haar. Een biologische en kindvriendelijke shampoo welke geschikt is voor alle haartypen. Een prettige bijkomstigheid is dat deze kinder shampoo ook een goedkope biologische kindershampoo is. Een flesje van 250 ml kost rond de 5, 10 euro.
Uiteraard is deze kindvriendelijke en natuurlijke shampoo ook veganistische, dierproefvrij en ecologisch verantwoord.  Een ecologische kindershampoo.

Hier vind je de kindershampoo van Uttekram.Geplaatst door: Webmaster op 05:26
Geen reacties
maandag 25 december 2017
Shampoo zonder SLS
Tags: natuurlijke shampoo, shampoo zonder sulfaten, sulfaatvrije shampoo, shampoo zonder sls
Op zoek naar een natuurlijke shampoo zonder sls?

Sls staat voor shampoo met sulfaten. In tegenstelling tot de meeste reguliere shampoo bevat ons assortiment natuurlijke shampoos geen sls, dus geen sulfaten of andere onnodige toevoegingen zoals siliconen en paraben. Eigenlijk zou sulfaatvrije shampoo vanzelfsprekend moeten zijn maar zover zijn we nog lang niet.  Ook veel kappers en kapsalons gebruiken nog steeds shampoo met sls. De sulfaatvrije kapper of kapsalon vind je met name wel bij de natuurkappers, biologische kapsalons en antroposofische zorginstellingen waar een kapsalon is. Een natuurlijk shampoo en zeker een organische shampoo is altijd een shampoo zonder sls.

Wanneer is een shampoo echt zonder sls, dus sulfaatvrij?

Sulfaten in shampoo zijn toevoegingen zoals Sodium C14-16 Sulfonate en Cocamide MEA die de werking van bepaalde shampoos zouden versterken. Het zijn actieve stoffen en ze hebben een extra reinigende werking. Daarnaast werkt de shampoo beter omdat de sulfaten zorgen dat de shampoo zich beter verspreidt. Een shampoo zonder sls, zonder sulfaten, kan een even goede of zelfs betere werking hebben dan een shampoo met sulfaten, parabenen en siliconen. De natuurcosmetica is ook een krachtige formule voor het haar, kijk maar eens naar de werking van tarwekiemen, kamille, jojoba olie of andere natuurlijke krachtpatsers. Overigens gaat shampoo met sls ook vaak beter schuimen.  Maar dat zegt niets over de effectiviteit van de shampoo. Een shampoo zonder sls is in ieder geval beter voor de huid. Sulfaten  verwijderen de natuurlijke vetten uit je huid en daardoor kan je hoofdhuid na het wassen geïrriteerd raken. 

Op de verpakking van iedere shampoo staat altijd vermeld welke toevoegingen deze bevat en of het een shampoo zonder SLS is.

Sulfaatvrije shampoo kopen = natuurlijke shampoo kopen.

Als je shampoo zonder sls en andere chemische toevoegingen niet wilt gebruiken, zit je met echte natuurshampoo goed. Al helemaal als de shampoo organisch is en van een top merk is als Eco Cosmetics, Urtekram, Weleda, Aubrey Organics of Sea Line.
Je vindt bijna alle topmerken natuurcosmetica en natuurlijke shampoo op deze website.
Geplaatst door: Webmaster op 17:39
Geen reacties
vrijdag 22 december 2017
Beste natuurlijke shampoo is organisch
Tags: biologische verzorgingsproducten, natuurlijke shampoo, parfumvrije shampoo, urtekram, organische shampoo
Waarom organische shampoo de beste natuurlijke shampoo is.

Veel mensen vragen zich af wat de beste natuurlijke shampoo is. Volgens veel gebruikers is de beste shampoo, organische shampoo, dat wil zeggen dat de grondstoffen biologisch zijn geteeld en alle ingrediënten een keumerk hebben. Bij een organisch geproduceerde shampoo zijn er uiteraard geen parabenen, weekmakers, siliconen of andere onnatuurlijke stoffen gebruikt. Beter voor je haar, je hoofdhuid en het milieu.
Een organische of biologische shampoo is gegarandeerd dierproefvrij en meestal Fair Trade. De betere biologische shampoos zijn Eco gecertificeerd.

Een voorbeeld van een Eco gecertificeerde shampoo, Urtekram.

Een voorbeeld van een goede natuurlijke shampoo die ook nog eens dierproefvrij is en Eco gecertificeerd is die van het merk Urtekram.
Alle urtekram shampoos zijn 100 % plantaardig en voor ieder haartype is er een natuurlijke én organische shampoo beschikbaar. Dus ook een natuurlijke shampoo voor droog, vet of normaal haar. Naast de beste natuurlijke shampoo heeft Urtekram een breed assortiment overige biologische verzorgingsproducten zoals handcreme, bodyscrub, dagcreme, baby olie en vele andere soorten duurzame en biologische cosmetica. 

Voor wat betreft de biologische shampoos van Urtekram, je kunt onder andere natuurlijke Rozemarijn shampoo kopen voor fijn haar, lavendel shampoo voor alle haartypen of parfumvrije shampoo voor mensen die allergisch reageren op bepaalde luchtjes.
De parfumvrije shampoo doet zijn werk net zo goed als een "gewonen natuurlijke shampoo".  Je haar wordt door het gebruik van een goede, natuurlijke shampoo als die van Urtekram sterk en gezond.

Steeds meer organische shampoo in de gewone winkel en drogisterij.

Als je je shampoo bij voorkeur bij een drogist of grote winkelketen  koopt zoals Etos, Kruidvat, Rossmann, DA drogist, Trekpleister of Dirx, zal je zien dat ook daar langzaam aan een verschuiving optreedt. Ook de consument die op zoek is naar goedkope shampoo wordt bewuster en koopt bij voorkeur een shampoo zonder chemische toevoegingen en parabenen. De beste natuurlijke shampoo is misschien wel over 5 jaar bij De Etos, het Kruidvat of Albert Heijn te koop.
Geplaatst door: Webmaster op 06:08
Geen reacties
donderdag 21 december 2017
Blog natuurlijke shampoo
Tags: beste merken natuurlijke shampoo, conditioner, haarverf, parfumvrije shampoo, natuurlijke shampoo
Alles over natuurlijke shampoo.

Op deze website natuurlijke-shampoo.nl laten we je alles weten over natuurlijke shampoos, de voordelen, de beste merken en het laatste nieuws over veganistische shampoos en haarverzorgings producten. Maar wat is natuurlijke shampoo eigenlijk en werkt deze natuur shampoo wel goed??

Wat is een natuurlijke shampoo?

Een natuurlijke shampoo is een shampoo zonder chemische ingrediënten. Een natuur shampoo is vrij van parabenen, siliconen en sulfaten. Een natuurlijke shampoo hoeft niet per definitie organisch of veganistisch te zijn. Wel kan je per shampoo zien of deze biologisch is, een keurmerk heeft en wel of niet puur plantaardig is. De trend is dat steeds meer verzorgingsproducten duurzaam en veganistisch geproduceerd worden en de moderne consument hier ook steeds meer om vraagt. een natuurlijk geproduceerde shampoo werkt in de regel net zo goed als een shampoo met niet natuurlijke ingrediënten. Zeker is dat een shampoo met natuurlijke producten het beste is voor je huid en gezondheid.

Welke merk natuurlijke shampoo is het beste?

We kunnen niet stellen dat een bepaald merk natuurlijke shampoo, haarverf of conditioner het beste is. Dat is ook een persoonlijk gevoel en keuze. Het ligt ook aan je haartype en hoe vaak je je haar wast en hoe vaak je huid en haar belast wordt.  Werk je bijvoorbeeld in een supermarkt met airco dan zal in de zomer je haar het flink te verduren krijgen.  De beste shampoo is dus een persoonlijke keuze. Er zijn echter wel prima natuurlijke shampoos voor droog, vet en haar met gespleten punten.  Er zijn ook prima natuurlijke shampoos voor mensen met veel roos ( de anti roos shampoo).

Parfumvrije shampoo.

Ben je allergisch voor bepaalde luchtjes en parfum in shampoo?
Op deze site vind je ook een aanbod natuurlijke en parfumvrije shampoos. Zo kan jij je haar prima verzorgen zonder vervelende bijverschijnselen.
Geplaatst door: Webmaster op 14:57
Geen reacties
De inhoud van deze paragraaf wordt automatisch gegenereeerd.