Shampoo zonder SLS

Op zoek naar een natuurlijke shampoo zonder sls?

Detox kuur

Sls staat voor shampoo met sulfaten. In tegenstelling tot de meeste reguliere shampoo bevat ons assortiment natuurlijke shampoos geen sls, dus geen sulfaten of andere onnodige toevoegingen zoals siliconen en paraben. Eigenlijk zou sulfaatvrije shampoo vanzelfsprekend moeten zijn maar zover zijn we nog lang niet.  Ook veel kappers en kapsalons gebruiken nog steeds shampoo met sls. De sulfaatvrije kapper of kapsalon vind je met name wel bij de natuurkappers, biologische kapsalons en antroposofische zorginstellingen waar een kapsalon is. Een natuurlijk shampoo en zeker een organische shampoo is altijd een shampoo zonder sls.

Wanneer is een shampoo echt zonder sls, dus sulfaatvrij?

Blokzeep Shampoo Bars banner

Sulfaten in shampoo zijn toevoegingen zoals Sodium C14-16 Sulfonate en Cocamide MEA die de werking van bepaalde shampoos zouden versterken. Het zijn actieve stoffen en ze hebben een extra reinigende werking. Daarnaast werkt de shampoo beter omdat de sulfaten zorgen dat de shampoo zich beter verspreidt. Een shampoo zonder sls, zonder sulfaten, kan een even goede of zelfs betere werking hebben dan een shampoo met sulfaten, parabenen en siliconen. De natuurcosmetica is ook een krachtige formule voor het haar, kijk maar eens naar de werking van tarwekiemen, kamille, jojoba olie of andere natuurlijke krachtpatsers. Overigens gaat shampoo met sls ook vaak beter schuimen.  Maar dat zegt niets over de effectiviteit van de shampoo. Een shampoo zonder sls is in ieder geval beter voor de huid. Sulfaten  verwijderen de natuurlijke vetten uit je huid en daardoor kan je hoofdhuid na het wassen geïrriteerd raken. 

Op de verpakking van iedere shampoo staat altijd vermeld welke toevoegingen deze bevat en of het een shampoo zonder SLS is.

Sulfaatvrije shampoo kopen = natuurlijke shampoo kopen.

Als je shampoo zonder sls en andere chemische toevoegingen niet wilt gebruiken, zit je met echte natuurshampoo goed. Al helemaal als de shampoo organisch is en van een top merk is als Eco Cosmetics, Urtekram, Weleda, Aubrey Organics of Sea Line.

Je vindt bijna alle topmerken natuurcosmetica en natuurlijke shampoo op deze website.

Goldenrose Vegan Shampoo Banner